sunnuntai 5. toukokuuta 2013

No ei mene taaskaan niin kuin Strömsössä..

Oikeasti, mitä pahaa olen tehnyt? :( päätin lopettaa pari viikkoa sitten treenaamiset sunnuntaina viikon toiseen combat-tuntiin, mutta jo salille kävellessäni alkoi polvea juilimaan ikävästi. Tunnin aikana kipu sitten vain paheni koko ajan, hyvä että kotona sain jalkaa enää kunnolla suoraksi.

Maantaina olivat polvikivut onneksi jo poissa, mutta työpäivän aikana alkoikin sitten särkemään säären etuosasta, juuri nilkan yläpuolelta. Mentiin duunien jälkeen M:n kanssa salille, ja olin suunnitellut tekeväni ensin olkapää-ojentaja-hauis -treenin ja sen jälkeen HIITin, mutta ajatuksen tasollehan se jäi. (jos nyt ihan rehellisiä ollaan, niin minähän suunnittelin ensin meneväni power coreen, siitä spinuun, jonka jälkeen vielä salille...). Kotona laitoin heti facebookissa viestiä krempoistani vanhalle joukkuekaverilleni, joka on urheiluhieroja. Vastaukseksi sain, että kyllähän se vähän penikkataudilta kuulostaa ja käski hieromaan jääpalalla useita kertoja päivässä. 

Ja minähän tein työtä käskettyä...

Tiistaina tein töissä puolikkaan päivän, jonka jälkeen käväisin työterveydessämme. No, lekurisetä sitten alkoi höpisemään jotain kirurgista (olin ihan että WTF?!) ja käski varaamaan ajan omalle työterveyslääkärillemme, koska hän on vain sijainen eikä saa laittaa lähetettä mihinkään kirurgille. Saikkua pari päivää, tack och adjö. Minullahan piti olla torstaina ne kauan odottamani (ja pelkäämäni...) 6kk testit, mutta laitettuani fyssarilleni sähköpostia tilanteestani hän tuli siihen tulokseen ettei mitään testejä pidettäisi.  

"Mutta ne penikat lienee syytä aukaista. Tuletko tänne vai käytkö teilläpäin?"

Olin kuullut ja lukenut kauhutarinoita itkevistä miehistä, kun heiltä on hierottu penikoita auki. Toisaalta yritin sitten lohduttaa itseäni, että olinhan juuri läpikäynyt helvetilliset kaksi juurihoitokertaa, että tuskin se hieronta nyt niiiiiiiin kamalaa olisi verrattuna niihin käynteihin.
Minähän käyn siis Töölön Mehiläisessä fyssarilla, samalla tyypillä kuin silloin ensimmäisen leikkauksen jälkeen. Loistava tyyppi ja meillä natsaa henkilökemiat yhteen, niin miksi sitä hyvää vaihtamaan :) joo, joutuuhan sinä aina bussista maksamaan kun ei omaa autoa saati korttiakaan enää ole, mutta se on pieni paha. Päätin siis mennä sinne Töölöön asti tälläkin kertaa. Fyssarilla selitin sitten nuo krempat ja vaivat uudestaan, katsottiin vähän kyykkäämistäni ja sen jälkeen alkoikin helvetti... Pedille makaamaan ja operaatio reisien ulkosyrjien hieronta.

O M F G ! ! ! !

Sanotaanko nyt näin, että tälläkään kerralla mikään ei ollut valmistanut minua siihen tuskien taipaleeseen joka minulla oli edessäni :D
Välillä annettiin reiden "levätä", ja hierottiin pakaraa. Kyynärpäällä. 
Olin hiestä märkä, onnistuin repimään sen allani olevan paperiliinankin palasiksi, lähellä oli etten potkaissut fyssaria naamaan. Ja taisi sitä tulla vähän huudettuakin... Olin myös purrut kättäni, ettei kirkumiseni kuuluisi Vuosaareen asti, ja aika nätiltähän se tassu sitten näyttikin käynnin jälkeen :D
 
huom! tässä käsi näyttää jo suht normaalilta :D

"Joo ei me mitään testejä tehdä tänään."

Öh, enpä ollut niihin kyllä varautunutkaan.. Fyssarin kysyessä koska näkisimme seuraavan kerran, sihahdin hampaitteni välistä "ei koskaan" :D tuon rouhimisen aikana tunsin syvää vihaa miesparkaa kohtaan, mutta sitten kuin taikaiskusta hän kysäisi "ootsä muuten laihtunu?" AWW!
Kiitos, olen kyllä :D

No joo. Enivei. Sain taas noottia ja pienen saarnauksen venyttelemättömyydestä (ja jälleen kerran lupasin pyhästi muuttaa tapojani) ja käskyn mennä seuraavan viikon lopussa hieromaan ne penikat auki. Viikon loppuun asti iisisti, ei siis spinningiä, combattia, juoksua, jalkatreenejä.
Leikkauksesta asti olen kävellyt väärin, eli nilkka on koko ajan koukussa (=staattisessa jännityksessä), eli pitäisi opetella kävelemäänkin taas. Paljon kylmää ja paljon venytyksiä reiden ulkosyrjille ja nilkalle. Alkuviikosta saisi sitten aloittaa taas treenit varovasti ja niitä reiden ulkosyrjiäkin pitäisi käsitellä vielä ainakin pari kertaa. Yes sir.

Perjantaina menin sitten vesijuoksemaan, jotain kun on olisi hyvä tehdä kuitenkin. Meinasi vaan hermot mennä sielläkin, kun mummot vetää neljän rivissä etanavauhtia juoruten samalla naapurin Kerttu-Marketan suonikohjuista, ja toisessa altaassa karjuu uimakoulun penskat. Joo, olen helposti hermostuvaa sorttia, myönnetään :)

No mutta onpahan tullut reenattua nyt yläkroppaa ainakin! Combatissakin kävin vappuaattona, ja ihan hyvin se meni. Koko ajan vain odotti, että iskeekö se kipu missä vaiheessa, mutta turhaan odotin. Noin niinkuin muuten olinkin sitten aivan pihalla kuin lumiukko, edellisestä combattikerrasta kun oli vierähtänyt taas hieman aikaa ja nyt oli kaiken lisäksi vielä miksaustunti vanhoista ohjelmista. No, oli siinä onneksi nykyisestä ohjelmastakin muutama tuttu biisi :)

Loppuilta vietettiin kaveripariskunnan kanssa. Tehtiin herkkupitsaa (gluteenittomalla pohjalla!), jälkkäriksi rocky roadia ja pelailtiin vähän party aliasta. Me tytöt piestiin noi pojat, hitto että oltiinkin hyviä! Käytiin me baarissakin kääntymässä, ja jälleen kerran tuli todettua ettei se paikka ole kyllä meikäläisen juttu selvinpäin. Olin ajatellut nautiskella karpalolonkeroa seuraavan kerran vasta juhannuksena, mutta nyt kun olen ollut jo yli 2kk tippaakaan alkoholia, en ole ihan varma aionko juoda sitten jussinakaan! Inhoan krapulaa ja sitä järkyttävää väsymystä, maanantaina/tiistaina iskevää päänsärkyä.. yh. Menen niiiiin paljon mieluummin treenaamaan la/su-aamuna :)

Perjantainakin olisin mennyt pitkästä aikaa spinningiin, mutta sainkin sitten hieronta-ajan sille kaverilleni. Ja voi jeesus sentään! Oli kyllä taas yhtä tuskaa, huhhuh. Ja sanomistakin tuli... ja paljon! Etureisiäni ei voi kuulemma edes hieroa, kun ovat niin kosketusarat. Että meni lähinnä vain sellaiseksi lihasten lämmittelyksi, vaikka minusta tuntui että jalkoja oltaisiin jyrätty traktorin kera. Ei hjuva. Työtä näissä kintuissa kuulemma riittää - hyvin paljon. Ensi tiistaina joudun siis skippaamaan combatin taas ja menemään sen sijaan kidutettavaksi :( mutta mitäs sitä ei terveytensä eteen tekisi... Mutta joo, kyllähän minä sen myönnän, että liian harvoin tulee venyteltyä. Rullailen sen sijaan tuolla pilatesrullallani, mutta ei sekään ole tarpeeksi. Mutta jos nyt sitten vihdoin ja viimein ryhdistäytyisi, en minä mitenkään liian mielelläni kävisi läpi noita kinttujen hieromisia parin viikon välein.

Sain taas uuden ruokavalion seuraavaksi neljäksi viikoksi. Jollain tapaa olen helpottunut, ettei nyt tarvitse sitä kvinoaa puputtaa - alkoi meinaan jo hieman tympäistä. Mutta bataattia.. Mmmmmmmmm.. Sitä voisin vetää vaikka joka aterialla! Ja nyt, neljän viikon tauon jälkeen saan syödä sen 250g rahkaakin päivässä :) vielä kun juustoa saisi...


heihei kvinoa....

Valehtelisin, jos väittäisin että olen noudattanut ruokavaliota pilkuntarkasti näiden viikkojen aikana. Pakko tunnustaa, että on sitä pitsaakin tullut syötyä. Ja suklaata. Ja rocky roadin seassa taisi olla vaahtokarkkejakin. Mutta olen silti kutistunut, vanhat housut sujahtavat jalkaan ja vaakakin näyttää sellaista miinus viittä kiloa. Iho on parantunut huimasti, osa kiitoksista menee myös ihanille Lushin tuotteille :)
Tästä viikosta eteenpäin saan myös kerran viikossa nauttia sen ihanan cheat-aterian, en vain ole vielä päättänyt että mikähän se voisi olla.
Olen ottanut joka viikko noita kehityskuvia ja kai niissä jotain kehitystä on havaittavissa :)
Ylävartalossa alkaa lihakset erottua selvemmin, jalat nyt ovat tuota inhottavaa pullamössöä vieläkin :(
Kävin tänään aamulla tekemässä piiiitkästä aikaa jalkatreenin, tiedä sitten kuinka hyvä idea oli. Mutkun oli pakko päästä!1!1

Yhden jalan ojennukset 1x16 10kg, 1x12 15kg, 1x8 20kg, 1x20 15kg
Kyykky 3x15 45kg
Bulgarialainen kyykky 2x15 27.5kg
Barbell hip thrust 1x15 60kg, 2x15 65kg
Pakarapotku taljassa 2x20 12.5kg
Yhden jalan koukistukset 1x 16 25kg, 1x12 30kg, 1x8 35kg, 1x20 20kg

Loppuun vielä 30min vatsalihastreeni. 
Sain pari viikkoa sitten myös uuden Nishikin pyöräni, jonka ostin edellisen varastetun fillarini tilalle. Ette usko, miten ihanaa on taas polkea töihin, salille, keskustaan jne sen ainaisen kävelemisen sijaan :D kun ennen kävely salille kesti sen 25-30 minuuttia, niin nyt polkaisen saman matkan alle 10 minuutissa. Ou jea.

Mutta jos sitä nyt aloittaisi sen venyttelyn... ;D

1 kommentti:

Essi kirjoitti...

Aina sulla tulee sattumalta niin oikeeta asiaa oikeeseen aikaa..:D viimeks toi viisaudenhammashomma ja nyt hieroja... Mä en oo koskaa käyny hierojalla, muutakun tulehtuneiden penikoiden takia (aah mitä helvetti kestin kuus kertaa...), mut nyt pitäs avata vähä koko kroppaa. Onneks nyt ei mitään tulehduksia oo (tai ainakaan pitäis olla), mutta silti..:D

Laita niitä kehityskuvia;)